De handballers sporten voortaan gegarandeerd in een rookvrije omgeving.
De handballers sporten voortaan gegarandeerd in een rookvrije omgeving. Foto: Foto-Ok.nl

Rookvrije omgeving nu zichtbaar bij sportclubs in Nissewaard

Actueel 751 keer gelezen

Spijkenisse – Vanavond onthulden de wethouders Hamerslag en Struijk bij handbalvereniging Olympia (HVOS) en gelijknamige sporthal aan het Atletiekpad, het bord 'rookvrije omgeving'. Daarmee is zichtbaar dat de sporters van Olympia vanaf vandaag in (grotendeels) rookvrije lucht kunnen sporten. 

De gemeente Nissewaard maakt zich hard voor het rookvrij maken van onder andere wijkcentra, sportverenigingen en -terreinen, vanuit haar High Five programma. Daarbij worden onder de slogan 'gezond, gelukkig en duurzaam leven in Nissewaard' voldoende bewegen, gezonde voeding, ontwikkeling en maatschappelijke- en sociale aspecten gestimuleerd.

HVOS attendeert met het rookvrij-bord leden en hun ouders op het belang van de rookvrije sportvelden. Ook zijn flyers uitgedeeld, staat het verzoek om op het complex niet te roken op bierviltjes en worden langs de lijn staande rokende ouders aangesproken. Naastgelegen atletiekvereniging SPARK is inmiddels eveneens rookvrij. Bij honk- en softbalvereniging Spikes (Maaswijk), Hockeyvereniging HVS (Schenkelweg) en American Footbalclub Spijkenisse Scouts (Tennispad) is men drukdoende om hierbij aan te sluiten.   

De Hartstichting voert landelijk campagne waarin ze voor een rookvrije generatie opkomen. 'Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen! Je wilt niet dat kinderen meeroken of zelf gaan roken' is de argumentatie van deze organisatie. De wethouders spraken de hoop uit dat nog veel meer sportclubs en andere verenigingen de rookvrije omgeving gaan bewerkstelligen en dit zich als een spreekwoordelijke olievlek over Nissewaard verspreid.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant