De bouw van plan Botter werd feestelijk gestart.
De bouw van plan Botter werd feestelijk gestart. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Champagne bij start bouw Het Land en Botter

Actueel 998 keer gelezen

Spijkenisse – Met de 'doop' van de fundering van één van de 18 woningen in fase 12 van bouwproject Het Land ging vanmiddag op feestelijke wijze de bouw officieel van start.

Wethouder Bal heette de aanwezige toekomstige bewoners van harte welkom en sloeg samen met directeur Dick Boele van bouwer Dura Vermeer en één van de kopers een symbolische eerste paal.

Het Land
Fase 12 omvat 14 rijwoningen uitgevoerd in twee typen en vier twee-onder-een-kap woningen. De huizen worden net als in de rest van Het Land in jaren 30 stijl uitgevoerd. De toekomstige bewoners komen in de straten Joris van Bodegomlaan en Japhet Hoorwegsingel te wonen. Deze woningen zijn allemaal verkocht en zullen naar verwachting in september of oktober van dit jaar worden opgeleverd.  

Botter
Aansluitend werd in bouwproject De Haven een volgende bouwfase Botter gestart. Aan familie Rijnaarts, toekomstige bewoners van één van de woningen in deelplan Botter, de eer om met het kapot gooien van een champagnefles het starschot voor de bouw van hun nieuwe woning aan de Havenkade te geven. Ceremoniemeester bij de officiële start van de woningen was een heuse kapitein, die de toekomstige buren uitnodigde om met elkaar kennis te maken. In Botter worden 10 stijlvolle Havenwoningen en 28 royale Dokwoningen gebouwd. Deze zullen medio oktober worden opgeleverd. De huizen liggen nabij één van de havenkommen, waar een aantal ligplaatsen voor boten worden aangelegd. Wethouder Bal maakte op de bouwplaats bekend dat afgelopen week werd afgesproken dat vanwege de grote belangstelling het aantal ligplaatsen wordt uitgebreid.  

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant