Afbeelding
Foto-Ok.nl / Rene Bakker
Zomaar een Nissewaarder

David van Trigt

Actueel 803 keer gelezen

Volgens eigen zeggen werd hij zowat op het voetbalveld geboren. De Geervlietse voetbalvereniging PFC loopt als een rode draad door het leven van David van Trigt.

Al bijna z'n hele leven is hij verknocht aan voetbal en PFC. Davids vader zat vele jaren in het bestuur en zijn moeder verrichtte allerlei hand- en spandiensten bij de club en stond vaak langs de lijn om naast David ook haar andere twee bij PFC voetballende zoons aan te moedigen.

David werd 57 jaar geleden in Heenvliet geboren. Hij groeide er op, behaalde zijn mavo- en meao-diploma en ging in militaire dienst. Daarna ging hij werken op de inkoopafdeling van North Sea Ferries, had een baan in de logistiek en werkte hij tien jaar bij een groot bedrijf als verkoper binnen- en later buitendienst. Tegenwoordig is hij vertegenwoordiger bij Brenntag, de grootste chemie distributeur ter wereld. Een intensieve baan, waarbij hij dagelijks heel wat kilometers maakt. 'De voetbal' is daarom een uitstekende uitlaatklep voor de sportieve Van Trigt, die zijn hart verloor aan de Geervlietse Syljo en daarom in '86 naar het naastgelegen dorp verhuisde.

Toen hij een jaar of tien was trapte David z'n eerste balletje bij PFC. David voetbalde niet onverdienstelijk en 'schopte' het uiteindelijk tot linksbuiten in het eerste elftal. Hij voetbalde tot z'n 45ste maar werd ondertussen actief als trainer, begeleider en bestuurslid van PFC waar ook zijn dochter en twee zonen gingen voetballen. David werd zo'n twintig jaar geleden voetbaltrainer bij de jeugd. Ook werd in die tijd de voetbalschool voor kinderen opgezet. David vervulde met anderen allerhande werkzaamheden bij PFC. Hij maakte deel uit van het jeugdbestuur, was secretaris, wedstrijdsecretaris en jeugdvoorzitter.

Na een lange voorbereiding fuseerden de jeugd teams van PFC en HVV Bernisse (Heenvliet) tot GHVV'13 en in 2016 volgden ook de volwassenen teams. Ad van der Bom werd voorzitter. Van Trigt was één van de stuwende krachten in de commissie die het gehele fusieproces in goede banen leidde en werd secretaris van GHVV'13. Van al langer geleden dateren de plannen voor een nieuw voetbalcomplex. 'Toen de nieuwe gemeente Nissewaard werd gevormd kwam dit in een stroomversnelling.' Er werd een bouwcommissie gevormd met daarin ook vertegenwoordigers van de voetbalclub. 'In januari wordt begonnen met de bouw en we hopen dat 'Guldeland', eind 2019 in gebruik kan worden genomen. Momenteel is David van Trigt leider van het dames seniorenteam waarin ook z'n dochter speelt. Ook denkt hij mee in het opzetten van nieuwe initiatieven op het gebied van seniorenvoetbal zoals zeven-tegen-zeven, 35-plus en walking-voetbal.

In '92 werd hij door z'n schoonvader, zwager en diens broer gevraagd om net als zij bij de vrijwillige brandweer in Heenvliet te komen en werd hij zodoende na een avondcursus twee jaar later brandwacht. Na 23 jaar nam hij vorige jaar als hoofd-brandwacht afscheid bij de blusgroep. Voor zijn inzet bij al dit vrijwilligerswerk ontving David van Trigt in april volkomen verdiend een Koninklijke onderscheiding.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant