Afbeelding
Foto: Ron Burgering Reüniefotografie

Reünie De Oude Maas groot succes!

Actueel 1.967 keer gelezen

Spijkenisse – De reünie die vrijdagavond 12 oktober jl. op De Oude Maas plaatsvond is een groot succes geworden.

Maar liefst 1.200 bezoekers wisten de weg naar hun oude school te vinden. Voor velen was het tevens de eerste kennismaking met het nieuwe gebouw dat sinds 2010 in gebruik is genomen. 'Veel oud-leerlingen wisten niet wat ze zagen en waren bijzonder onder de indruk van ons mooie gebouw', aldus Luuk Oortwijn, directeur van de school

Treintje
Omdat de parkeerplaats aan De Ritte te klein was om alle bezoekers met auto op te vangen, reed er een treintje van de parkeergarage onder De Boekenberg van en naar de school. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Ontmoeting
Het was één grote ontmoeting van oud docenten met oud leerlingen, oud leerlingen met huidige docenten enz. Oortwijn: 'Wat me opviel was dat zoveel oud-leerlingen in Spijkenisse of directe omgeving zijn blijven wonen en in veel gevallen goede banen hebben, van procesoperators tot ict softwarespecialisten en van verpleegkundigen tot eigenaars van kapsalons'. Onder de bezoekende oud-leerlingen ook opvallend veel laatbloeiers die gestaag door zijn blijven leren tot HBO diploma's aan toe.
Praktijk
De oud-leerlingen gingen tijdens de reünie vooral op zoek naar oud-klasgenoten en/of naar hun voormalige docenten. Vaak vond men elkaar in de praktijklokalen, dat waren immers de lokalen waar ze in leerjaar 3 en 4 meer dan 10 lesuren per week te vinden waren. Ze kregen in die lokalen ook een goed beeld van de vernieuwingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden in het onderwijs.

Het blijft je bij
Een oud docent zei na afloop: 'Als docent heb je vaak niet in de gaten dat uitspraken, gebeurtenissen een leerling een heel leven bijblijven. Geweldig hoe heel veel leerlingen hun weg gevonden hebben na De Oude Maas. Wat bijzonder om al die oud-leerlingen weer te zien en te spreken en van hen de waardering en dankbaarheid te horen voor wat je in hun leven hebt betekend.'

Alle bezoekers krijgen deze week het digitale 'Jubileumboek 50 jaar De Oude Maas' toegestuurd. Belangstellenden kunnen een exemplaar bestellen via om@penta.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant