Robert pakt de oorzaak van de pijn aan.
Robert pakt de oorzaak van de pijn aan. Foto: Foto-OK.nl
ondernemer van de week

Vitae Pijnbestrijding

Actueel 1.265 keer gelezen

Spijkenisse - Robert Bun is inmiddels ruim 6,5 jaar actief als paramedisch natuurgeneeskundig zorgverlener. 'Meer dan een miljoen mensen loopt dagelijks met pijn rond. Medicijnen bestrijden de symptomen, maar het is zaak de oorzaak aan te pakken.' Voor Robert is het zaak om bij de aanpak te kijken waar klachten vandaan kunnen komen, beenlengteverschil is bijvoorbeeld gerelateerd aan rugklachten en klachten als een tennisarm komen vaak vanuit het nekgebied waar een wervel verschoven is of een spierknoop aanwezig is.

APS
In zijn praktijk aan de Oderstraat 12 behandelt hij mensen met pijnklachten onder andere met APS-therapie. Deze methode spoort het lichaam aan tot een sneller herstel. 'Bij 80% van de patiënten slaat de behandeling aan.' APS staat voor Action Potential Simulation oftewel simulatie van de actiepotentiaal, de elektrische ontlading van de lichaamscel. In lekentaal een seintje waarmee het lichaam boodschappen doorgeeft aan het zenuwstelsel. Door dit seintje na te bootsen, produceert het lichaam zelf pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen. De doorbloeding wordt verbeterd en weefsels herstellen. APS is een veel gebruikte methode bij reuma, fibromyalgie of artrose maar ook bij nek- en rugklachten, aanhoudende knieklachten of slaapproblemen.

Massages
Daarnaast is Robert ook gediplomeerd masseur. Naast de klassieke massage geeft hij o.a. Triggerpoint massage, maar ook Shiatsu massage. "Waar een fysiotherapeut vaak werkt met bewegingsoefeningen nemen wij het gehele spierenstelsel onder handen om de spieren goed te laten doorbloeden, eventuele knopen weg te halen en de spieren weer gezond te krijgen"

Dorn methode
Robert is tevens Dorn therapeut. 'Dorn therapie houdt zich bezig met het recht zetten van de wervelkolom', legt Robert uit. 'Spieren komen tot rust als het lichaam recht staat. Hierdoor slaat een behandeling ook beter aan.' Er wordt begonnen met het corrigeren van het beenlengteverschil. Daarna volgt het rechtzetten van het bekken en correctie van de wervelkolom. Omdat de patiënt zelf het lichaamsdeel tijdens de behandeling beweegt is het een zachte behandeling, in tegenstelling tot veel manuele therapieën die nog weleens als pijnlijk worden beschouwd.

Huisbezoek
Chronisch zieken en ouderen die niet de stress willen hebben om met een taxi te komen, kunnen ook een afspraak maken voor een huisbezoek.

Vergoeding
Aangezien Robert aangesloten is bij beroepsvereniging BATC worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed, waaronder CZ, Zilveren Kruis, Menzis en FBTO als u een aanvullende verzekering heeft voor alternatieve zorg.

Heeft u vragen, kijk dan op www.pijn-bestrijding.com of neem contact op met Robert via 0181-841534 of info@pijn-bestrijding.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant