Het riool wordt geïnspecteerd en gereinigd.
Het riool wordt geïnspecteerd en gereinigd. Foto: Gemeente Nissewaard

Reiniging riool in Spijkenisse

Actueel 331 keer gelezen

Spijkenisse - Tot 25 augustus wordt in diverse wijken in Spijkenisse het riool gereinigd en geïnspecteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door MJ Oomen Leidingtechniek. Het riool moet goed functioneren, zodat regenwater en huishoudelijk afvalwater goed wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering.

In het Sterrenkwartier wordt gewerkt tot 4 augustus, in Schiekamp-Noord van 7 tot 11 augustus, in Molenwatering van 7 tot 18 augustus en op bedrijventerrein Halfweg van 21 tot 25 augustus. Tijdens de reiniging kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van uw toilet, bad en gootsteen leeg gezogen worden. Hierdoor kan een lichte rioolgeur ontstaan. Zodra de zwanenhals weer wordt gevuld door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen, verdwijnt deze geur snel. De kans bestaat dat het water in de zwanenhals via het toilet of via een douche- of schrobputje van uw woning omhoog komt. Het advies is tijdens de werkzaamheden in de wijk deze dagen voor de zekerheid de toiletdeksel te sluiten en er een zwaar voorwerp op te plaatsen.

De reinigings- en inspectievoertuigen zijn zo groot als een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens het werk voor korte tijd op dezelfde locatie. Het doorgaand verkeer kan daar dan hinder van ondervinden. Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Neem gerust contact op met MJ Oomen Leidingtechniek via telefoonnummer 0168-356570.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant