Sorsha van der Ark (tweede van rechts) behaalde brons.
Sorsha van der Ark (tweede van rechts) behaalde brons. Foto: PR

Derde plaats voor Sorsha van der Ark op WK kiteboarden

Actueel 267 keer gelezen

Rosas (Spanje) – Een uitstekende prestatie van de uit Spijkenisse afkomstige Sorsha van der Ark. Vorig weekend wist de 16-jarige scholiere van de Ring van Putten een knappe derde plaats te behalen op de World Kiteboarding League Youth 2017 in het Spaanse Rosas.

Kiteboarden is een freestyle variant van kitesurfen en met deelnemers van over heel de wereld is de prestatie van Sorsha van der Ark zeer bijzonder te noemen. 'Ik ben vier jaar geleden begonnen met kitesurfen en sinds anderhalf jaar doe ik het nu met freestyle. Je moet dan allerlei bijzondere zaken doen en krijgt hier punten voor', legt Van der Ark uit vanaf haar Franse vakantieadres.

Niet verwacht
'Ik had het niet verwacht, maar ik had vorige week echt een hele goede dag. Alles ging goed, ik begon met een sprong omhoog en vervolgens ook een blind Dutch, dat is dat je achter je rug om overpakt, ik ben erg trots hierop', gaat Sorsha verder.

Toekomst
Over haar toekomst is de Spijkenisser bronzen medaillewinnares duidelijk. 'Ik zal straks ook bij de volwassenen mee blijven doen en prijzen pakken. Dit jaar heb ik mijn havo examen. Ik werk met een coach en veel vrienden. Hier kun je eigenlijk maar twee dagen goed oefenen. In de herfstvakantie wil ik twee weken gaan oefenen in Brazilië', besluit Van der Ark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant