Henk de Graad volgt vertrekkend wethouder Mourik op.
Henk de Graad volgt vertrekkend wethouder Mourik op. Foto: PR

Henk de Graad (VVD) nieuwe wethouder in Nissewaard

Actueel 363 keer gelezen

Henk de Graad (53) wordt de opvolger van wethouder Christel Mourik, die manager Openbaar Vervoer/plaatsvervangend directeur Vervoersautoriteit wordt bij de MRDH. De Graad wordt verantwoordelijk voor Ruimtelijke ontwikkeling en milieu, Verkeer en vervoer, Economie en Werk en Inkomen.

De heer De Graad komt uit het bedrijfsleven en was onder andere werkzaam als projectmanager bij Tennet en Arcadis en is daarnaast momenteel voorzitter van het Lokale Netwerk VVD Nissewaard. 'Ik ben verheugd dat ik door de VVD-fractie gevraagd ben om tot de verkiezingen mij als wethouder in te zetten voor de inwoners van de gemeente Nissewaard.' De Graad is al lange tijd actief binnen de VVD Nissewaard en goed bekend in en met de lokale politiek. Als geboren en getogen inwoner van Nissewaard voelt hij zich betrokken bij de inwoners en de gemeente.

Op 13 september wordt de heer De Graad officieel als kandidaat-wethouder voorgedragen aan de raad. 'De komende weken gebruik ik om mij in te lezen, dossiers eigen te maken en mij voor te bereiden op de komende maanden. Ik heb er veel zin in om in de gemeente waarin ik ben opgegroeid en altijd heb gewoond mij te mogen inzetten in deze mooie rol.'De VVD fractie heeft de periode na de aankondiging van het vertrek van wethouder Mourik gebruikt om na te denken over de invulling van de ontstane vacature. 'De fractie ziet in Henk de Graad een goede opvolger om de komende periode, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, de vrijgekomen portefeuille in te vullen.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant