Feestelijke, kleurrijke foto's van Danceparade en Zomercarnaval hangen in juli in de bieb.
Feestelijke, kleurrijke foto's van Danceparade en Zomercarnaval hangen in juli in de bieb. Foto: Leo Verhoog

Foto expositie ‘Feest in Rotterdam’ in bibliotheek Hoogvliet

Actueel 272 keer gelezen

Hoogvliet - Om de zomer te vieren toont bibliotheek Hoogvliet in de maand juli een bijzondere foto-expositie rond de Danceparade en het Zomercarnaval van fotograaf Leo Verhoog.

Bij de op 21 oktober 1949 in Lekkerkerk geboren Leo Verhoog, zit de liefde voor fotograferen in de genen; zijn vaders grootste hobby was fotograferen en filmen. Deze maakte ook pasfoto's voor rijbewijs en paspoort in de sigarenwinkel van Leo's oma, in hun dorp. Leo heeft altijd al veel aan fotografie gedaan, maar de frequentie werd groter toen hij in Rotterdam ging werken bij de GHOR (grootschalige hulp bij ongevallen en rampen) met onder andere geneeskundige advisering bij (grootschalige) evenementen in Rotterdam en regio als taak. Toen het bureau verhuisde naar de 23e etage van het World Port Center aan de Wilhelmina-pier was het uitzicht over stad en rivier zodanig dat hij dagelijks kon blijven fotograferen.

Grootschalige evenementen zoals Marathon, Zomercarnaval, Danceparade en Roparun vindt Leo ideale gebeurtenissen om op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook zijn privéreizen over de gehele wereld brachten hem op verschillende ideeën om series te maken over straatmuzikanten, slapende mensen op straat, etalages van lingeriezaken, natuur en interieurs van kerken. Ook maakte hij de serie 'Op weg naar de hemel'. Voor de expositie 'Feest in Rotterdam' in bibliotheek Hoogvliet (Rijkeeplein 2) heeft Leo gekozen voor collages van het Zomercarnaval 2008-2016 en Danceparade 2005-2009. Kom de zomerse sferen ervaren in bibliotheek Hoogvliet! Informatie en openingstijden op www.bibliotheek.rotterdam.nl/openingstijden of bellen: 010-2816367. Toegang gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant