Burgemeester Salet en wethouder Van der Schaaf namen het embleem in ontvangst.
Burgemeester Salet en wethouder Van der Schaaf namen het embleem in ontvangst. Foto: Henk Merriënboer

Erkenning Nissewaard als mantelzorgvriendelijke gemeente

Actueel 179 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag heeft burgemeester Mirjam Salet uit handen van Lenette van Tienhoven van de Stichting Werk & Mantelzorg, de officiële Erkenning ontvangen als Mantelzorgvriendelijke gemeente. Organisaties die de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maken voor hun werknemers, mogen de officiële Erkenning in de vorm van een embleem zichtbaar op hun pand en in hun communicatie voeren.

De gemeente Nissewaard heeft hiermee de beloning gekregen voor het mantelzorgvriendelijke beleid dat zij in de afgelopen periode heeft ontwikkeld en ingevoerd. 'We hebben ons de afgelopen tijd hard gemaakt voor een goede balans tussen privé en werk, zeker als het om mantelzorgers gaat. Ik ben blij met deze erkenning als blijk van waardering voor onze inspanningen. We hopen zo ook een voorbeeld te zijn voor bedrijven en organisaties en daarin ook een voortrekkersrol te spelen', aldus burgemeester Salet.

'Werk en mantelzorg moet normaal zijn. Het blijkt in de praktijk voor veel mensen wel lastig bespreekbaar. Men is bang voor negatieve reacties. Openheid zal hierin een belangrijke basis zijn, gevolgd door serieuze aandacht. Belangrijk is dat organisaties en bedrijven oog hebben voor de medewerker en dit soort zaken bespreekbaar maken en houden', lichtte Lenette van Tienhoven toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant