Ook de komende jaren houden de bewoners uitzicht op de afzichtelijke keet.
Ook de komende jaren houden de bewoners uitzicht op de afzichtelijke keet. Foto: René Bakker

Bouwkeet Hongerlandsedijk blijft staan

Actueel 689 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteren protesteerden een vijftigtal bewoners van appartementen aan de Hongerlandsedijk tegen de gele bouwkeet, die nu al zo'n zes jaar tegenover woongebouw Rokade staat.

Door de gemeente was beloofd dat dat er uiterlijk 1 juli duidelijkheid zou zijn over het wel of niet verdwijnen van de keet. Ook bewoners van het naastgelegen Terras aan de Maas klagen over het verpesten van hun uitzicht op De Oude Maas. Daarnaast ervaren de bewoners overlast; rondom de keet zou worden gedeald, jongeren hangen 's avonds rond en worden spullen gedumpt.

De keet is na voltooiing van de bouw aan de Hongerlandsedijk blijven staan omdat er al die tijd al plannen zijn voor de bouw van een tweede woontoren van Het Terras aan de Maas. Door de bouwcrisis werden de plannen steeds weer uitgesteld en werd zelf over het schrappen de tweede toren gesproken. De gemeente Nissewaard maakte gisteren echter bekend dat naar verwachting nog voor de zomer van 2018 begonnen wordt met de bouw van de tweede toren. Ontwikkelaar Vorm heeft laten weten met alle betrokken partijen overeenstemming te hebben bereikt. De definitieve bestuurlijke besluitvorming bij deze partijen vindt plaats in september 2017. Hierna kan snel begonnen worden met de verkoop van de appartementen. Wanneer 70% is verkocht wordt gestart met de bouw.

De bewoners van de Hongerlandsedijk zijn gisteren door middel van een brief door de gemeente op de hoogte gebracht. Ook de komende jaren zullen ze daarom uitzicht blijven houden op het onooglijke gele gevaarte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant