Team Breederland versloeg aanvankelijk de meeste concurrenten.
Team Breederland versloeg aanvankelijk de meeste concurrenten. Foto: Frank Moczarski

Valse start ACT Breederland op NK Autocross kost punten

Actueel 487 keer gelezen

Zuidland/Rosmalen -Tot vrijdagmorgen werd er aan de Suzuki Baleno van Peter Breederland gesleuteld om hem weer 100% te krijgen, de oorzaak van het uitvallen bleek een geëxplodeerd tandwiel te zijn in de versnellingsbak. Vervolgens werd alles ingepakt en ging het autocrossteam op naar het NK in Rosmalen. Daar had sponsor WIKO weer een prachtige stelling aan de baan gezet waardoor het team een prima uitzicht had op de baan.

Dit weekend zat Peter Breederland achter het stuur van de Baleno; hij moest in de eerste manche weer even wennen, dit resulteerde in een tweede plaats. In de tweede manche was Peter net even slimmer dan de zes auto's die voor hem de eerste bocht ingingen, hij remde vroeg, pakte de binnenbocht en kwam als nummer één uit de bocht. Dit hield hij vol tot de finish vlag viel. De coureur uit Zuidland startte in de derde manche van de laatste startrij. Deze keer had hij veel moeite om naar voren te komen, de kleibaan was erg snel en de concurrentie bood veel weerstand. In de laatste ronde wist Breederland uiteindelijk de koploper van het klassement voorbij te steken met een tweede overwinning in de manche.

Peter Breederland had de meeste punten verzameld en mocht zodoende voor de finale zijn startplek uitzoeken. Hij startte bijna perfect. Alleen concurrent Rob van Kuringe startte nog beter; samen kwamen ze als eersten bij de eerste bocht. Peter Breederland nam vervolgens de voorsprong en won de wedstrijd. Na afloopt bleken zowel Van Kuringe en Breederland te snel gestart te zijn. Beiden werden gediskwalificeerd voor de valse start. Helaas dus minimale punten voor ACT. Het volgende treffen is in Toldijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant