Het resultaat levert blije gezichten op.
Het resultaat levert blije gezichten op. Foto: Willeke Herwig

Vlechten en geld voor Stichting Haarwensen

Actueel 327 keer gelezen

Spijkenisse - Voor Rebecca en Jedidja was het gisteren een bijzondere schooldag: ze kwamen met lang haar op school en gingen met een kort kapsel weer naar huis. De meiden hadden op eigen initiatief hun haar lang laten groeien om het te kunnen doneren aan Stichting Haarwensen. Gisteren werden hun vlechten afgeknipt.

Ook hebben ze de afgelopen weken samen met hun ouders volop actie gevoerd om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen. Deze stichting stelt haarwerken beschikbaar aan kinderen die door een ziekte of behandeling kaal zijn geworden. Voor het maken van deze haarwerken is niet alleen haar, maar ook veel geld nodig. Het maken en onderhouden van één haarwerk kost zo'n € 1500,-.

Jedidja zit in groep 4 van Bijbelgetrouwe basisschool De Morgenster in Spijkenisse, Rebecca in groep 3. Van tevoren waren de meiden best zenuwachtig. Jedidja: 'Ik dacht nog even dat ik het misschien toch niet zou doen, want ik krijg altijd veel complimentjes voor mijn lange haar. Maar toen dacht ik aan de kinderen die helemaal geen haar hebben. Daarom ga ik het toch laten afknippen. Bij mij groeit het vanzelf weer aan!' Rebecca vond het spannend, maar was ook heel blij dat ze een nieuw kort kapsel zou krijgen: 'Mijn haar is heel dik en zwaar, ik kreeg er soms zelfs hoofdpijn van! Maar ik heb het speciaal zo lang laten groeien om het te kunnen doneren aan Stichting Haarwensen.'

Gisteren kwam Julia (16), die zelf een haarwerk draagt van Stichting Haarwensen, samen met haar moeder naar de school van Jedidja en Rebecca. Ze hield voor groep 3/4 van De Morgenster een mooie presentatie over Stichting Haarwensen. De kinderen luisterden doodstil naar de presentatie, maar ze hadden daarna ook veel vragen. Sommige kinderen leek het wel handig, zo'n haarwerk: als het warm is, doe je gewoon je haar uit! Een ander vroeg zich af of het niet erg jeukt, en of je er wel mee in de regen mag fietsen. Julia had ook een oude pruik meegenomen die de kinderen mochten bekijken en zelfs passen.

Daarna mocht Julia zelf de vlechten van Jedidja afknippen. De vlechten van Rebecca waren eerder die dag al afgeknipt door haar moeder, die opgeleid is als kapster. Vervolgens overhandigden de meiden hun vlechten aan Julia, samen met een cheque ter waarde van € 886,27, bestemd voor Stichting Haarwensen. Dit geld hadden ze ingezameld door bij vrienden, familie, buren en kennissen langs te gaan. Ook was er een flinke donatie van Sammy's Zwemschool en hielpen verschillende mensen mee om geld in te zamelen.

Jedidja en Rebecca zijn vastbesloten om opnieuw hun haar te laten groeien – om het over een paar jaar weer te doneren aan Stichting Haarwensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant