Afbeelding
Foto: Henk van Merriënboer

De verkeerde naar huis gebracht

Actueel 693 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag viert het bruidspaar Van Kins-Oostrum het feit dat zij zestig jaar geleden elkaar het ja-woord gaven. Ter gelegenheid hiervan kwam burgemeester Mirjam Salet het bruidspaar feliciteren en in de bloemetjes zetten.

Beide echtelieden zijn opgegroeid in Schiedam. Mijnheer Van Kins in west- en mevrouw Van Kins in oost Schiedam. Hij groeide op in een gezin van vier kinderen, waarvan de vader al op jonge leeftijd overleed. 'Alles bij elkaar heb ik toch wel een leuke jeugd gehad. Dat ging best. Wel moesten we thuis meehelpen en moeder ging 'bakeren'. Dat betekent dat zij als kraamverzorgster aan het werk ging om het gezin te verzorgen. Toen ik veertien jaar was ben ik gaan werken.' Zij groeide op in een gezin met negen kinderen. 'Ik heb een hele fijne en gezellige jeugd gehad. Vroeger speelden we veel buiten in tegenstelling tot de huidige jeugd.

Regen gooide bijna roet in het eten
'We leerden elkaar eigenlijk kennen via dansles bij Maison Westhuis aan de Warande. Dat ging overigens bijna mis. Hij zou mij op een avond thuis brengen maar het goot van de regen. Omdat we toen allemaal sjaaltjes droegen haakte hij bij vertrek de verkeerde aan. Ik maar wachten tot uiteindelijk duidelijk was dat er iets fout was gegaan. Mijn zussen, met wie ik samen thuis moest komen, hadden al die tijd staan wachten. Ze waren ondertussen volledig 'verzopen'. Ik heb wat uit moeten leggen thuis. Uiteindelijk is alles in orde gekomen na het Kerstbal en toen was de verkering aan', aldus mevrouw van Kins, die er nog steeds met smaak om kan lachen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant