Afbeelding
Foto: René Bakker

23e J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi

Actueel 534 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag werd in de Boekenberg, in de ruimtes van schaakvereniging Spijkenisse, de 23e editie van het J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi afgewerkt. Meer dan honderd deelnemers kruisten in verschillende leeftijdscategorieën de degens. Er werden deze dag ongeveer 450 partijen schaak gespeeld. Wethouder Mijnans verrichtte de opening door blind de kleur te kiezen: hij koos zwart.

Om dit spektakel goed te laten verlopen werd vrijdag alles klaargezet om iedereen goed te ontvangen en het toernooi vlot van start te laten gaan. 'Ongeveer 22 vrijwilligers waren de hele zaterdag in de weer als begeleiders. Gelukkig hebben wij altijd voldoende mensen die zich hiervoor opgeven. Ook ouders van schakende jongeren steken hun handen uit de mouwen. Het is dan ook een rijk sociaal gebeuren', aldus de tevreden toernooidirecteur Eric de Lange.

Dit toernooi werd door veel spelers gebruikt als laatste voorbereiding op het Nederlands kampioenschap dat in mei in Assen zal worden gehouden.  

Naast de schaakpartijen in het toernooi, was er ook een mogelijkheid om mee te doen met simultaan schaken, te voetballen op een pannaveldje of te schaken op een groot schaakveld voor de Boekenberg. Aan het einde van de dag heeft iedereen een prijs ontvangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant