Afbeelding
Foto: stock

Digimaatje worden?

Actueel 158 keer gelezen

Spijkenisse - Bibliotheek de Boekenberg ondersteunt mensen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden. Samen met vrijwilligers die zich inzetten als digimaatje kan er iedere donderdag van 13.30 tot 15.30 uur geoefend worden met Klik & Tik. Wegens de toenemende vraag naar de computercursussen is de bibliotheek op zoek naar meer vrijwilligers. Op donderdag 2 maart wordt daarom om 14.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd.

Cursussen digitale vaardigheden
De bibliotheek verzorgt meerdere computercursussen, waaronder Klik & Tik. In drie bijeenkomsten leren cursisten onder begeleiding van een docent en vrijwilligers op het internet te werken. Deelnemers leren onder meer typen, e-mailen en informatie opzoeken. Er wordt gewerkt een makkelijk oefenprogramma en een lesboek. Daarnaast biedt de bibliotheek een cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leren cursisten onder begeleiding van een docent omgaan met digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Cursisten moeten al een beetje ervaring hebben met internet om mee te kunnen doen. In verband met privacy wordt gewerkt met een oefenprogramma in een afgeschermde internetomgeving en een lesboek.

Voorlichtingsbijeenkomst
Het aantal cursisten neemt toe en dus is de bibliotheek hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers zodat ook op andere dagdelen begeleiding kan worden geboden aan nieuwe groepen. Ben je digitaal vaardig, lijkt het je leuk om als vrijwilliger mensen verder op weg te helpen en ben je tenminste één dagdeel in de week beschikbaar? Meld je dan aan voor een voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 2 maart om 14.30 uur op het Taal & Werkplein in Bibliotheek de Boekenberg. Tijdens de voorlichting wordt meer informatie gegeven over het vrijwilligerswerk en kun je meteen een kijkje nemen bij de lessen. Je opgeven voor de voorlichtingsbijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@deboekenberg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant