Afbeelding
Foto: stock

Talententrein rijdt door Nissewaard

Actueel 280 keer gelezen

Zeven haltes, zeven creatieve middagen. Met de Talententrein, een spreekwoordelijke trein die van woensdag 8 maart t/m woensdag 19 april door Nissewaard rijdt, kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar door middel van workshops, spel en verschillende activiteiten hun talenten ontdekken. Deelname is gratis, maar vergeet je niet aan te melden. Wethouder Martijn Hamerslag geeft op woensdag 8 maart om 13:30 uur in Bibliotheek de Boekenberg als een ware conducteur het fluitsignaal, waarna de Talententrein van start gaat.

8 maart - Bibliotheek de Boekenberg | 13.30-17.00 uur
De Talententrein gaat feestelijk van start in de Boekenberg. Na de opening kunnen de kinderen iets leren over het schrijven van boeken en verhalen, en ontdekken ze hun schrijftalent bij een workshop schrijven. Ook gaan ze aan de slag met het maken van tekeningen voor een boek, of maken ze een eigen boekomslag van hun favoriete boek. Daarnaast wordt muziek gemaakt door de leerlingen van het MOC Spijkenisse

15 maart - Dorpshuis Abbenbroek | 15.00-17.00
Zoek je je talenten in het boerenbedrijf? Kom dan naar de boerderijen in Abbenbroek voor een rondleiding en uitleg, verzorgd door het Dorpshuis van Abbenbroek. Welke producten worden er op de boerderij gemaakt? Let goed op, want je kennis over de boerderij wordt daarna getest met een quiz.

22 maart - Gelinckschool Spijkenisse | 15.00-17.00 uur
Drie geheel verschillende talenten worden belicht op de middag op de Gelinckschool. Je kan meer leren over werken met kalksteen en gips, creatief tekenen en koken tijdens de workshops. Ben je een kunstzinnige beeldhouwer, een geweldige tekenaar of een toekomstige topchef? Kom het ontdekken in het atelier en de keuken!

29 maart - Zuidwester & MOC | 15.00-17.00 uur
Deze week zijn de talenten musiceren en schilderen aan de beurt in de zuidwester in Spijkenisse. Wil je meer weten over het maken van muziek of het schilderen van een echt kunstwerk, kom dan naar de workshops van deze middag.

 5 april - Dorpshuis Oudenhoorn | 15.00-17.00 uur
 In het Dorpshuis de Meent in Oudenhoorn wordt het een magische mysterieuze middag met de workshop goochelen! Kijk eerst aandachtig naar de trucs van de goochelaar, en daarna kun je zelf leren goochelen! Heb je goocheltalent of wil je ontdekken dat je het hebt, kom dan zelf met de toverstok zwaaien!

12 april - MOC & Wijkcentrum Noord | 15.00-17.00 uur
In Wijkcentrum Noord draait het vanmiddag om muziek! Je kan kennismaken met het bespelen van verschillende muziekinstrumenten. Je krijgt professionele uitleg en je mag proberen mee te spelen. Ontdek je talent voor muziek maken en kom naar de workshop Muziekinstrumenten, verzorgd door docenten van het MOC Spijkenisse.

19 april - Bibliotheek de Boekenberg | 14.00-17.00 uur
De rit van de Talententrein wordt afgesloten met het Talentenpodium in de Boekenberg. Alle kinderen die hun ontdekte talenten willen laten zien krijgen de gelegenheid om dit te doen op hun eigen podium. Dus heb je een talent voor musiceren, beeldhouwen, tekenen, schilderen of het schrijven van verhalen en gedichten? Klim dan op het podium, en laat het zien!

Meer informatie over de Talententrein en de locaties is te vinden op www.actiefinnissewaard.nl. Kinderen kunnen zich via deze website aanmelden voor één of meer middagen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant