Esther's Foundation won de Paul van Vliet Award. Fotografie: René Bakker
Esther's Foundation won de Paul van Vliet Award. Fotografie: René Bakker

Esther Vergeer en Paul van Vliet openen gehandicapten sportproject bij LTV Hartel

Actueel 1.115 keer gelezen

Spijkenisse –  Een bijzondere bijeenkomst vanmiddag bij tennisvereniging De Hartel  aan de Voorweg. Daar praatten UNICEF ambassadeur Paul van Vliet en paralympisch tenniskampioene Esther Vergeer met kinderen die deelnemen aan het door Esther's Foundation opgezette project 'Join the Club'. Het project is opgezet om gehandicapte kinderen aan het sporten te krijgen.

Esther Vergeer won eind vorig jaar de Paul van Vliet Award. Deze Award is een initiatief van UNICEF en de Efteling en is bedoeld voor Nederlandse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen. De geldprijs van 10.000 euro, wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' met verdiensten op het gebied van kinderrechten. De Award is in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland.
 

Maar liefst veertig organisaties meldden zich vorig jaar aan om in aanmerking te komen voor de prestigieuze prijs. 'Daaruit is eerst een voorselectie gemaakt zodat vijf genomineerden overbleven. Het doel maar ook zeker de presentatie van het plan tellen mee om te bepalen wie uiteindelijk wint. Esther sprong eruit omdat zij zo vol passie sporten voor gehandicapte kinderen overal in Nederland mogelijk wil maken', aldus Paul van Vliet. Om het geldbedrag te ontvangen moet met de uitvoering van het plan binnen een jaar worden gestart, zodat de eerste resultaten van het winnende project voor de uitreiking van de volgende Award getoond kunnen worden.
 

De Esther Vergeer Foundation wil met de gewonnen prijs haar project uitbreiden. Inmiddels is op acht van de beoogde tien plekken gestart met een dergelijk project als bij LTV Hartel. Vergeer en Van Vliet gingen met de rolstoeltennissers in gesprek over hoe het voor hen is om bij een gewone sportvereniging mee te doen. Ook Paul van Vliet was oprecht geïnteresseerd en vroeg onder andere aan de kinderen hoe rolstoeltennis verschilt van gewoon tennis en welke ambities zij voor ogen hebben. Esther Vergeer geeft de sportclubs begeleiding en zorgt dat kinderen ook aan rolstoelvaardigheid winnen. Vanmiddag gaf zij aan de acht leden van de rolstoeltennisgroep tevens een korte warming-up en trainingsdemonstratie op het gravel van LTV Hartel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant