Trots tonen de nieuwe Politiekids hun certificaat. Foto: Henk van Merriënboer.
Trots tonen de nieuwe Politiekids hun certificaat. Foto: Henk van Merriënboer.

22 Nieuwe Politiekids zorgen voor meer veiligheid

Actueel 231 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag zijn 22 nieuwe Politiekids geïnstalleerd op de Stadhuis van Nissewaard. Burgemeester Mirjam Salet nam samen met districtchef van politie Gerrit Laurens de belofte af.

Voordat het echter zover was kregen de leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen De Piramide en De Veenvlinder een felgekleurd hesje aan en een politiecap op. Daarna namen zij plaats in de Burgerzaal en werden zij namens de politie welkom geheten door Miranda Dronkers. Zij heeft het stokje overgenomen van de overgeplaatste Patrick Landzaat.  Ook burgemeester Salet heette de kinderen en de aanwezigen welkom en legde het belang van Politiekids vervolgens uit. 'Geweldig dat jullie dit willen doen. Jullie dragen bij aan een fijne woonomgeving waarin mensen plezierig met elkaar om gaan. Een veilig Nissewaard doen we tenslotte samen. Jullie mogen daarin een voorbeeld zijn', aldus de burgemeester.

Belofte
Hierna nam ('grote politiebaas') Gerrit Laurens het woord. Hij keek vooral terug op de geslaagde voorgaande edities en vertelde de kinderen wat hun te wachten staat. Vervolgens kregen alle kinderen een certificaat en legden zij ten overstaan van de burgemeester en de districtschef de belofte af. Als slot werd Patrick Landzaat nog even in het zonnetje gezet als initiator van Politiekids Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant