Afbeelding

Nederland Leest: een cadeau van de bibliotheek!

Actueel 446 keer gelezen

November staat traditiegetrouw in het teken van Nederland Leest, een van de grootste leescampagnes van Nederland. Na tien succesvolle edities staat niet meer een maand lang één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat democratie. De bibliotheek deelt in deze periode drie boeken uit aan haar volwassen leden. Bezoek de Boekenberg tijdens de service-uren en haal bij de klantenservice één gratis boek op. Wees er snel bij, want op is op.

Heer van de vliegen
Wat gebeurt er als een groep jongens strandt op een onbewoond eiland? Men begrijpt dat er een leider moet komen en dat er regels nodig zijn. Ze zouden moeten samenwerken, maar er ontstaat een rivaliteit die uitmondt in een bloedige oorlog.

Liefde en schaduw
Lange tijd gelooft journaliste Irene haar moeder, die vindt dat democratie alleen maar tot chaos kan leiden. Tot zij haar ogen niet langer kan sluiten voor de verschrikkingen van het dictatoriale regime. Terwijl zij en fotograaf Francesco in verzet gaan, ontluikt hun liefde.

Morten
De ambitieuze politicus Morten Matthijssen schuwt geen middel om minister-president te worden. Het boek geeft een inkijkje in de achterkamertjes en wandelgangen van Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant