Afbeelding

OM eist zeven jaar en TBS voor misbruiker Lisa

Actueel 93 keer gelezen

Dordrecht - Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen zeven jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen Danny D., die vorige jaar de 14-jarige Lisa meelokte naar zijn woning in Koudekerk aan den Rijn. De verdachte misbruikte Lisa diverse malen.

D. staat vandaag niet alleen terecht voor de verkrachting van Lisa het het onttrekken van haar haar aan het ouderlijk gezag, maar ook van misbruik van een ander meisje en het bezit van 472 kinderpornografische afbeeldingen. De man heeft zeker 20 meisjes zo ver weten te krijgen dat ze seksuele handelingen verrichtten voor de webcam.

Volgens de deskundigen die vandaag aan het woord kwamen, is de man verminderd toerekeningsvatbaar en zwakbegaafd. Omdat de kans op herhaling groot is, is dwangverpleging een betere optie dan het opleggen van TBS met voorwaarden. Bij dwangverpleging wordt de man behandeld in een kliniek en is er minder kans dat hij weer de fout in gaat. Tijdens het misbruik van Lisa liep D. nog in zijn proeftijd vanwege een eerdere veroordeling van ontucht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant