De jeugd is blij met het veld. Fotografie: Anita Tempelman
De jeugd is blij met het veld. Fotografie: Anita Tempelman

Kunstgras trapveldje voor jeugd Abbenbroek

Actueel 639 keer gelezen

Abbenbroek – Vanmiddag werd op feestelijke wijze het onlangs aangelegde kunstgras trapveldje bij VV Abbenbroek in gebruik genomen. Het trapveldje was een al langgekoesterde wens van de club en ook het Kernplatform Abbenbroek.

Voetbalclub voorzitter Hans Brinkman liet de openingshandeling, de onthulling van het bord waarop alle sponsors die het veldje financieel mogelijk maakten staan vermeld, over aan wethouder Hamerslag en enkele jeugdspelers van de club.

Al enige jaren geleden ontstond de wens en de intentie om het voormalige trainingsveldje van de voetbalclub te veranderen in een trapveldje waar niet alleen clubleden maar alle kinderen uit Abbenbroek een balletje kunnen trappen. De gemeente Bernisse schonk eind 2014, vlak voor de fusie met Spijkenisse tot Nissewaard, als afscheidscadeau een flink bedrag voor de aanleg van een gras trapveldje. Ondertussen ontstond het idee dat een kunstgrasveldje misschien nog veel mooier en door zelfwerkzaamheid ook haalbaar moest zijn.

In het voorjaar van 2015 werd met dat doel aan de nieuwe gemeente Nissewaard nog een aanvullende subsidie gevraagd en verkregen. Daarnaast werd de aanleg gesponsord en mogelijk gemaakt door het Kernplatform Abbenbroek, het DeltaPort Donatiefonds, en de Club van Honderd, jeugdafdeling en zelfwerkzaamheid van de leden van VV Abbenbroek. De voetbalclub telt zo'n 150 leden; het eerste elftal speelt in de vierde klasse van de zaterdagcompetitie.

Voorlopig is het nieuwe trapveldje alleen toegankelijk voor kinderen tot 13 jaar; dit omdat de wat oudere jeugd net na het gereedkomen van het veldje ter plaatse nogal wat overlast veroorzaakte. Het is de bedoeling dat het veldje ook door hen gebruikt gaat worden zodra de overlast aan banden is gelegd. Politie, beheerders en omwonenden houden een oogje in het zeil.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant