Fotografie: René Bakker
Fotografie: René Bakker

Buttengeweun concert Mariniers in Zuidland

Actueel 300 keer gelezen

Zuidland – 'Buttengeweun' , dat was het commentaar van enkele van de vele bezoekers die gisteravond luisterden en keken naar een schitterend concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine in sporthal De Drenkwaard in Zuidland.

Het gratis toegankelijke concert was één van de evenementen waarmee de 80-jarige Oranjevereniging Zuidland dit weekend haar jubileum viert. Het concert waarbij ook veteranen uit Nissewaard waren uitgenodigd, werd geopend door Adriaan van der Pols, voorzitter van de Oranjevereniging. Locoburgemeester Kees Dijkman overhandigde een cheque en felicitaties aan de vereniging die inmiddels zo'n 980 leden telt!

Gershwin
In het eerste gedeelte van het concert kon worden geluisterd naar drie bekende klassiekere muziekstukken van Verdi, Stenhammer en Korsakov. Het jonge pianotalent Florian Verweij excelleerde bovendien als solist op de vleugel in Gershwin's 'Rhapsody in Blue'. Dit alles onder bezielende en kundige leiding van gastdirigent Sander Teepen.

Sterren van de hemel
In de pauze werd de opstelling van het orkest omgebouwd en volgde een muzikale show waar de spetters vanaf vlogen. Diverse solisten uit orkest speelden met ogenschijnlijk gemak en de meest technische muzikale hoogstandjes de sterren van de hemel. Zanger Humphrey Campbell swingde de pan uit, maar pas echt los ging het toen hij samen met Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk en meesterlijke begeleiding van de Marinierskapel de Earring's hit 'Radar Love' ten gehore bracht. Met een minuten lange drumsolo liet Zuiderwijk horen nog lang niet uitgespeeld te zijn. Op de middag voor het concert had de bekende Haagse drummer voor basisschoolkinderen uit Zuidland een drumworkshop in de Welkomkerk verzorgd.

Geslaagd jubileum weekend
De organisatie kan terugkijken op een schitterend concert en geslaagd jubileumweekend, waarbij de circa 35 vrijwilligers die het geheel organiseerden alle lof toekomt. Wilt u meer weten over of lid worden van de Oranjevereniging Zuidland, kijkt dan op www.ovzuidland.nl. Het duizendste lid wint een speciale jubileumtaart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant