Afbeelding

Er zit nog leven in de streekomroep

Actueel 372 keer gelezen

LINQ, de streekomroep voor Voorne-Putten heeft het moeilijk, maar is nog springlevend, aldus het bestuur van de Stichting Mediaplatform Voorne-Putten (SMPVP) dat de colleges van de gemeenten Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en Nissewaard geïnformeerd heeft over de huidige toestand bi de streekomroep. Het televisiebeeld van de omroep heeft een aantal weken 'op zwart'/testbeeld gestaan, de website en kabelkrant functioneerden niet meer. Dit riep vragen op bij de kijkers op en bij diverse fracties in de gemeenteraden. Medewerkers van LINQ en bestuurders van SMPVP zetten alles op alles om de zender weer 'on air' te krijgen. Het is hen gelukt, maar de omroep bevindt zich nog lang niet in rustig vaarwater, zoals blijkt uit onderstaande verklaring.

'Gedurende langere tijd is het redactiesysteem van LINQ Media uitgevallen geweest. Hierdoor kon er geen actuele berichtgeving online worden geplaatst via o.a. de website linqmedia.nl. Tegelijkertijd kon er geen televisiebeeld worden verzonden naar de kabelmaatschappijen. Daarom werd er een testbeeld op het Ziggo-kanaal geplaatst. Intussen is er weer beeld. Het streven verder is om de kabelkrant zo snel mogelijk en optimaal te laten werken en dat radio weer aansluit op het nieuws. De hoofdredacteur die onbetaald werk verrichtte voor de website en kabelkrant heeft elders een betaalde baan gekregen. Daardoor was LINQ Media een tijd lang niet bij machte om nieuwsberichten te publiceren. Het vinden van een opvolger heeft hoge prioriteit. Overigens heeft LINQ FM geen noemenswaardige hinder ondervonden van de uitval. Op 105.1 en 106.9 FM kunt u nog altijd luisteren naar lokaal en landelijk nieuws afgewisseld door muziek.

Er is behoefte aan goede journalisten die onbetaald of tegen een onkostenvergoeding aan de slag willen. Ook op andere terreinen is er een tekort aan expertise. SMPVP heeft helaas geen budget om betaalde krachten in te huren, maar het doel is wel om deze mensen te zijner tijd binnen te halen. Het bestuur en de medewerkers/vrijwilligers van LINQ Media blijven de moed erin houden.

Het programmabeleidbepalend orgaan (pbo)van de streekomroep en de gemeenten zijn intussen geïnformeerd over de ontstane situatie. De omroep wil in overleg treden met de gemeenten en samen met hen naar passende oplossingen zoeken. Op dit moment zijn er grote veranderingen gaande binnen de landelijke- en regionale publieke omroepen. Daar wordt flink bezuinigd. Stichting Nederlandse Publieke Lokale Omroep (NLPO) heeft samen met de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) een plan ontwikkeld om landelijk een beperkt aantal grote streekomroepen op te tuigen om zo de pluriforme lokale nieuwsvoorziening op peil te houden. LINQ Media zit in dit rijtje.

Het bestuur van SMPVP heeft aan de NLPO en de gemeenten aangegeven dat zij de streekomroep voor deze regio wil gaan vormgeven en heeft daar ook een plan voor. Als dit plan wordt uitgevoerd, zal er voldoende budget beschikbaar (moeten) komen voor minimaal vijf betaalde professionals die dan leiding kunnen geven aan de vrijwillige medewerkers. In die situatie kan er dan adequater worden ingespeeld op actuele zaken en calamiteiten. Een streekomroep met voldoende budget is in staat prestatieafspraken te maken met de gemeenten en kan een toereikend media-aanbod leveren aan Voorne-Putten.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant