Een leuk Car Tune Event in het Winkelhart tijdens de koopzondag op 7 augustus.
Een leuk Car Tune Event in het Winkelhart tijdens de koopzondag op 7 augustus.

Car Tuning Event in Winkelhart Spijkenisse

Actueel 228 keer gelezen

Spijkenisse – Aanstaande zondag 7 augustus vindt op het Theaterplein in het Winkelhart van 12.00 tot 17.00 uur het eerste Car Tuning Event plaats. Het is ook koopzondag in het centrum van de stad.

De organisatie laat weten dat nu al meer auto's zijn aangemeld dan tijdens de onlangs gehouden oldtimerdag. Indien er niet genoeg plaats is voor alle getunede auto's op het Theaterplein, zullen er ook op het Uitplein bolides te bewonderen zijn. Er kan nog worden aangemeld door een mailtje te sturen naar em.spijkenisse@gmail.com.

Tunen en modificeren van auto's is al zo oud als dat er auto's bestaan, maar nadat in 2001 de eerste film in de reeks The Fast and the Furious uitkwam, is het fenomeen pas echt populair geworden. Auto's of andere voertuigen, worden door middel van bijvoorbeeld spoilers en kleuraccenten sportiever en opvallender gemaakt. Tunen is voor heel veel mensen een hobby; sommigen besteden veel tijd en geld aan het pimpen van hun auto. Het fenomeen is vooral populair onder jongeren en inmiddels is er een hele industrie ontstaan waarin veel geld omgaat. Er zijn ook beurzen, tentoonstellingen, evenementen en races met getunede auto's, waarbij het gaat om zien en gezien worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant