Sander tijdens het EK Deltavliegen boven Macedonië. Foto: Sander van Schaik
Sander tijdens het EK Deltavliegen boven Macedonië. Foto: Sander van Schaik

Simonshavenaar Sander van Schaik deelnemer EK Deltavliegen Macedonië

Actueel 355 keer gelezen

Een selectie van de Nederlandse kernploeg Deltavliegen werd vorige week uitgezonden naar het EK Deltavliegen dat van 19 t/m 30 juli in Krusevo nabij de Albanese grens in Macedonië werd gehouden.

Aan de race onder de wolken deden zo'n 125 piloten uit 21 landen mee, waaronder Sander van Schaik uit Simonshaven. In dit 11 dagen durend EK startten de deltapiloten vanaf een 1350 mtr. hoge berg, vanwaar op hoogtes tot zo'n 3000 mtr. boven zowel bergachtig als vlak land werd gevlogen. Door de goede weersomstandigheden in de Balkan, bedroegen de grootst gevlogen afstanden wel meer dan 150 km met vluchtduren van wel 5 tot 6 uur.

Tijdens een deltavliegwedstrijd vlogen de deelnemers, door telkens gebruik te maken van thermiek elke dag meerdere uren, afhankelijk van de weersomstandigheden. De route ging via vooraf bepaalde gps-keerpunten naar goal. Dagelijks werden punten toegekend voor de snelheid en de gevlogen afstand. Voorafgaand  aan deze wedstrijd is door de kernploeg veel gewerkt aan de conditie en is er getraind in diverse wedstrijden in Australië, Slovenië, Oostenrijk en Nederland. Of Sander in de prijzen is gevallen is nog niet bekend.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant