Foto: RWS
Foto: RWS

Tijdelijke sluiting Hollandsche IJsselkering vanwege werkzaamheden

Actueel 353 keer gelezen

Rijkswaterstaat is op 15 april begonnen met groot onderhoud aan de Hollandsche IJsselkering. Dit onderhoud duurt tot en met 30 september. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van een nieuwe damwand, het plaatsen van een kabelkoker, het aanbrengen van bodembescherming en een nieuwe taludbekleding. De werkzaamheden zijn nodig om de stabiliteit, de waterkerende functie en de veiligheid van de kering te kunnen blijven garanderen.

Werkzaamheden komende week bestaan uit het afzinken van de kabelkoker. Als de nieuwe kabelkoker op de bodem is aangebracht wordt deze afgedekt met een laag zand met daar bovenop zinkstukken met stortstenen zodat de kabelkoker op zijn plaats blijft liggen.

Afwijkende werktijden 28 en 29 juni
Om de kabelkoker af te zinken en af te dekken, moet de waterstand laag zijn. De aannemer is dus afhankelijk van lage waterstanden en werkt op dinsdag 28 juni en op woensdag 29 juni van 06.00 tot 22.00 uur.

Schuifsluiting
Om de werkzaamheden onder optimale condities uit te voeren wordt de zuidelijke schuif van de Hollandsche IJsselkering dinsdag 28 juni en woensdag 29 juni afgesloten van circa. 06.00 uur tot circa 20.00 uur.

Hinder voor scheepvaart
Gedurende deze werkzaamheden is de doorvaart over de Hollandsche IJssel van 06.00 uur tot 20.00 uur beperkt. De beroeps- en recreatievaart kan dan alleen gebruikmaken van de Algerasluis. Bij een sluiting van de kering kan de scheepvaart alleen de sluis passeren door te schutten. Hierdoor kan de wachttijd iets oplopen.

Staande Mastroute
Gebruikers van de Staande Mastroute kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Hinder voor het wegverkeer
Het wegverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant