Aandacht voor de kaalhoofdigen. Foto's: René Bakker.
Aandacht voor de kaalhoofdigen. Foto's: René Bakker.

Foto expositie ‘Pure Bold’ (and beautiful) in bibliotheek

Actueel 406 keer gelezen

Spijkenisse – Op de eerste etage in bibliotheek De Boekenberg is vanaf gistermiddag de foto expositie 'Pure Bold ' van fotograaf John Sassen te zien. De fotograaf portretteerde met een kunstenaars oog voor lichtinval en gezichtsuitdrukking in zwart-wit 26 kaalhoofdigen van allerlei pluimage. Bold in plaats van bald, omdat de kunstenaar volgens eigen zeggen niet alleen kaalhoofdigen (bald) maar juist ook stoutmoedige, daadkrachtige en sterke (bold) persoonlijkheden portretteerde.

'Pure Bold' is de tweede project van een drieluik van de in Spijkenisse woonachtige fotograaf. Al eerder maakte hij 'Pure Red', een portrettenreeks van roodharigen. Deze serie werd een paar jaar geleden geëxposeerd in het stadhuis. Sassen streeft er naar om naast particuliere- en schoolopdrachten ook ieder jaar een eigen project te bedenken en uit te voeren.

De voorbereidingen tot de vandaag geopende expositie namen ongeveer een jaar in beslag. Allereerst benaderde de fotograaf kaalhoofdigen in zijn eigen kennissenkring, maar na een oproepje in de krant en contact met de Alopecia vereniging, vond Sassen al gauw de benodigde modellen bij elkaar. Onder de geportretteerden ook drie vrouwen en twee BN'ers, te weten Herman den Blijker en Henk Bres. Bij de belichtingstechniek die de fotograaf gebruikte, werd hij geïnspireerd door werk van een bekende Belgische fotograaf. Vooraf had Sassen al in zijn hoofd hoe hij zijn modellen wilde portretteren en daarom volstonden slechts 10 à 12 foto's per persoon, waaruit hij de allerbeste selecteerde. 25 Bald Heads staan afgebeeld op het fototableau, één portret is gebruikt voor de affiche van de expositie.

Wethouder Hamerslag onthulde samen met de dochter van Sassen de tentoonstelling. De expositie is tevens online te zien op www.haskon.nl. Alle foto's staan ook afgebeeld in het fotoboek 'Pure Bold'. Derde en laatste onderdeel van de serie waar de fotograaf binnenkort mee start, wordt een portrettenreeks van blondharigen. Wie zich als model hiervoor wil aanmelden kan contact opnemen met bovenstaande website van Studio Haskon Photography. 'Pure Bold' is nog de hele maand juni in de bibliotheek de bezichtigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant