Afbeelding
Foto: stock

Knuffel incasso

Column 239 keer gelezen

Goed nieuws!

Incassobureaus blijken tóch over voortschrijdend inzicht te beschikken. Ze hebben middels wetenschappelijk onderzoek ontdekt dat juridische formuleringen, dreigende taal en onvriendelijke brieven niet echt werken.
Deze aanpak levert wanbetalers juist nóg meer stress waardoor ze nóg minder aflossen. Wat een ontdekking! Chapeau!

Daarom trekt één van de grootste bekende incassobureaus als eerste de stoute schoenen aan. Vanaf nu stuurt het alleen nog maar vriendelijke brieven naar wanbetalers. Zelfs het lettertype wordt vriendelijk; 'Garamond', aldus het AD.
Voor een wolf in schaapskleren is dit even schakelen. Daarom, speciaal voor de gehele minder- sensitieve incassobranche, een alternatieve brief nieuwe stijl:

25 mei 2017

Beste mevrouw Jansen,

Wij vinden het naar u nogmaals een brief te moeten sturen. Niet alleen vervelend voor onze eigen administratie, maar ook omdat wij ons beseffen dat u zich in een lastige positie bevindt.

Na het plotselinge overlijden van uw man is uw inkomen een half jaar geleden volledig weggevallen. Wij willen er zelf niet aan denken in uw schoenen te staan. Het leven als werkloze weduwe en moeder van drie jonge kinderen zal voor u financieel niet makkelijk zijn, getuige uw niet-betaalde facturen.

Daarom reiken wij u onze hand en stellen een aantal mogelijkheden voor:
1. U lost uw achterstanden in termijnen af. Uiteindelijk beslissen wij in hoeveel termijnen; het aantal termijnen moet naar onze maatstaven niet te gek worden.
2. U gaat niet op vakantie en wij innen uw vakantiegeld. Wij kunnen ons voorstellen dat u, in uw verdrietige en uitzichtloze situatie, geen energie meer hebt om op vakantie te gaan.
3. U verkoopt uw huis of zegt uw huur op.

Wij bevelen u de win-win opties 1 of 2 van harte aan. Indien u voor optie 3 kiest adviseren wij u, ingeval dakloosheid, zich met uw kinderen te melden bij een daklozenopvang. Gelukkig voor u en uw kinderen is het deze tijd van het jaar goed te doen eventueel buiten te slapen.

Graag horen wij binnen 14 dagen na dagtekening van deze brief voor welke mogelijkheid u kiest. Wij willen uw financiële lijden niet langer aanzien. Uw belang is ons belang!

Met warme knuffel,
Uw liefhebbende incassobureau

Ik ga ervan uit dat het incasseringsvermogen van incassobureaus groot is en dat deze alternatieve brief met warme gevoelens zal worden ontvangen door de branche.

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant