De prijswinnaars van dit toernooi. Foto: René Bakker.
De prijswinnaars van dit toernooi. Foto: René Bakker.

Zeer geslaagde Regio Seniorenkampioenschappen badminton

Sport 353 keer gelezen

Spijkenisse – Afgelopen weekend streden ruim 165 badmintonspelers in Sporthal Maaswijk tijdens de Regio Seniorenkampioenschappen tegen elkaar, om te bepalen wie dit jaar de sterkste spelers van de regio Zuid-West zijn. Aan Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) dit weekend voor het eerst de eer om dit jaarlijkse toernooi te organiseren.

Eerder dit jaar werden dit en de Regio Jeugdkampioenschappen (RJK) toegekend aan BCRS, met een optie voor nog drie jaar. Maar liefst 17 badminton verenigingen schreven zich in voor deze topwedstrijden op hoog niveau. Onder andere deelnemers van BC Astrix, BC DKC, Flying Shuttle, Zundert Velo en organiserende vereniging BCRS, streden om de punten, eer en plaatsing voor het kwalificatietoernooi voor de NK. Er werd gespeeld in de categorieën 1, 4, 6 en 8. Punten die behaald werden met dit toernooi tellen mee voor de Nationale Ranglijst.

Wethouder Hamerslag reikte zondag aan het einde van de middag de prijzen uit en complimenteerde de organisatie, vrijwilligers, spelers en scheidsrechters met het geslaagde toernooi. De winnaars van de hoogste categorie enkelspel bij de dames en dus rechtstreeks geplaatst voor het NK kwalificatietoernooi werd Daphne Janssen van de Flying Shuttle uit Barendrecht. Bij de heren was dat Michiel Kruyt van DKC uit Den Haag. Na afloop gingen de prijswinnaars van alle categorieën met de wethouder op de foto.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant