Afbeelding
ondernemer van de week

Slager Molendijk

Actueel 1.132 keer gelezen

Spijkenisse - Op 14 april openden Harry en Pieta van Uw Slager Molendijk hun geheel vernieuwde winkel op winkelcentrum De Akkerhof.

Na 31 jaar trouwe dienst van koelmeubelen, vloeren en wanden werd de winkel verbouwd naar de eisen van de huidige tijd en zijn zij weer klaar voor de komende jaren. 'We zijn in 2002 naar Spijkenisse gekomen en hebben destijds de slagerij zo overgenomen', vertelt Harry.

Eigen maaltijden
In de ruim negen meter gekoelde toonbank een keus aan vers vlees van rund, varken, kip, kalf en lam maar ook fijne vleeswaren die op hygiënische wijze verpakt zijn met een houdbaarheidsdatum van minstens zeven dagen. Daarnaast heeft u een enorme keuze uit Pieta's trots: eigen bereide maaltijden en grillspecials zonder toevoeging van smaak en conserveringsmiddelen. Alles zo puur mogelijk. 'Onze marinades zijn gluten en allergenen vrij.'

Dry Aged Beef
Harry is het meest trots op de dry aged kasten met gerijpte cote de boeuf entrecote van het Maas Rijn en IJssel rund. Deze runderen betrekt Slager Molendijk van de familie De Koning uit Berkel en Rodenrijs waar ook het andere rundvlees vandaan komt. Dry aged beef is rundvlees dat net iets lekkerder is dan het gewone stukje vlees.Na de slacht blijft een koe een week in het slachthuis om af te hangen, vervolgens hangt het dier nog een week bij de slager en dan wordt het verwerkt tot het vlees dat u koopt. Dry aged beef ondergaat een andere bereiding.

Rijpen
Na een week in de gewone koelcel gelegen te hebben, gaat het vlees minimaal vijf weken in een speciale rijpingskast, waar luchtvochtigheid en temperatuur geregeld worden. Hier droogt het vlees met 30 tot 35% in en krijgen enzymen en sappen de kans zich goed te verdelen. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. U kunt het overigens op dezelfde manier bereiden als een gewone biefstuk of entrecote. Het krimpt niet in de pan en bakt veel mooier, omdat er minder vocht inzit. Vooral in de betere horeca wordt dit vlees al een paar jaar geserveerd.

Waardvarken
Bij Slager Molendijk kunt u ook terecht voor vlees van het Waardvarken, een varken dat op natuurlijke wijze groot gebracht wordt. Het Waardvarken wordt op een juiste wijze verzorgd en gevoerd, met het oog op het dierenwelzijn. De varkens zitten met minder dieren bij elkaar, krijgen licht van buiten af en hebben zelfs speeltjes in hun hok.

Kip
Ook het kippenvlees komt af van kippen met een beter leven keurmerk.

BBQ
Eind april heeft Slager Molendijk een open dag georganiseerd waarbij klanten een kijkje konden nemen in de winkel. Ook werd het uitbenen van rundvlees werd gedemonstreerd. Met het oog op het komende barbecueseizoen werd er getoond wat er mogelijk was met de Green Egg maar uiteraard kunt u ook voor uw huis-tuin-en keuken barbecue een keuze maken uit de vele barbecuespecialiteiten bij Slager Molendijk.

Slager Molendijk vindt u op de Winterakker 2 in Spijkenisse. U bent van maandag t/m vrijdag welkom van 9.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant