Mitsi Venus, foto René Bakker.
Mitsi Venus, foto René Bakker.

Vrijwilligersprijzen 2015 uitgereikt

Actueel 451 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder van der Schaaf heeft gisteravond in het stadhuis van Nissewaard de vrijwilligers-prijzen 2015 uitgereikt.

In totaal waren er 42 nominaties voor de categorieën volwassen, jongeren en organisaties. De juryleden Sylvia Broekmeulen, Rob Vermaas, Lisa van Duivenbode en voorzitter Dirk van der Schaaf kozen binnen deze categorieën de winnaars voor 2015.

Volwassenen
Bij de categorie volwassenen waren van de 23 genomineerden volgens de jury drie kanshebbers voor de prijs. Mitzi Venus is een vrijwilligster die zich diverse terreinen en voor verschillende organisaties inzet. Zij verzet heel veel werk, zonder dat het heel zichtbaar is voor de buitenwereld. Nico Driessen toont, naast al het werk dat hij doet voor Humanitas, grote betrokkenheid bij zijn vrijwilligerswerk. Hij zorgt er onder andere voor dat de bewoners van Humanitas en mensen uit de buurt met elkaar in contact komen. Gerdina van Bodegom uit Abbenbroek doet voor veel verschillende organisaties vrijwilligerswerk, zoals de voetbalvereniging, het oranjecomité en het Dorpshuis Abbenbroek. Zij staat altijd klaar om iemand te helpen. De jury heeft Mitzi Venus tot winnaar verkozen.

Jongeren
Dit jaar waren er slechts twee nominaties voor de categorie jongeren vrijwilligersprijs: Destina Barkan zet zich ondanks haar jonge leeftijd (12 jaar) met overgave in voor haar wijk. Ze draagt als vrijwilligster bij aan allerlei activiteiten in de wijk en zorgt er ook voor dat leeftijdsgenoten dat (kunnen) doen. Charline Tielemans zet zich in voor het goede doel. Haar vrijwilligerswerk is veelzijdig en verdient zeker een nominatie voor de jongeren vrijwilligersprijs 2015. De jury heeft Destina Barkan tot winnaar uitgeroepen.

Organisaties
Bij de categorie organisaties waren er maar liefst 21 genomineerden. Vier daarvan maakten volgens de jury kans op de prijs. De vrijwilligers van Wijkcentrum de Kreek exploiteren het wijkcentrum. Helemaal zelfstandig zorgen ze er voor dat het wijkcentrum draait en dat iedereen in de buurt mee kan doen. Het ActiviteitenCentrum Spijkenisse is vaak vernieuwend. De vrijwilligers, met soms zelf ook een beperking, helpen anderen met een beperking zelfstandig te functioneren. Daarnaast doen zij ook mee met activiteiten in de wijk. Het Taalhuis verdient bewondering om haar vernieuwende aanpak en omdat het in korte termijn zoveel werk heeft verzet. Door de inzet van vrijwilligers kunnen mensen die laaggeletterd zijn of anderstalig toch meedoen in de samenleving. Stichting Welzijn Ouderen is de grootste vrijwilligersorganisatie van Nissewaard. Door de inzet van vrijwilligers kunnen veel senioren zelfstandig blijven wonen en onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij. De jury koos het ActiviteitenCentrum Spijkenisse tot winnaar.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant