Vanuit Geervliet ging de vlucht richting de Maasvlakte.
Vanuit Geervliet ging de vlucht richting de Maasvlakte.

Vrij als een vogel

Actueel 306 keer gelezen

Geervliet - ' Ik wil me vrij voelen', gaf de 83-jarige Nico als reden dat hij met de helikopter een rondvlucht wilde maken. Vanmiddag ging zijn wens in vervulling.

Lionsclub De Bernisse verzorgde vandaag helikopter-rondvluchten boven Voorne-Putten. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de Stichting Ambulance wens. Nico was een van de twee terminale patiënten die ook een rondvlucht mochten maken. Nadat de helikopter geland was, straalde hij van oor tot oor en raakte niet uitgepraat over de vlucht.

Vrij voelen
'Ik vind het prettig om me vrij te voelen', vertelde hij. 'Ik heb op kleine bootjes leren zeilen en dat vond ik heerlijk. Ook heb ik wel eens gevlogen, zowel in een gewoon vliegtuig als in een zweefvliegtuig, maar dit stond nog op mijn lijstje.' Nico heeft 40 jaar als kraanmachinist bij de ECT gewerkt en voor hem was dat reden om eens van boven naar de haven te kijken. 'Wat we gezien hebben? Maassluis, Rozenburg, Schiedam, Vlaardingen, de Maeslantkering, een mooie weg naar zee ... Het is allemaal zo veranderd.'

Volgende week meer over de Stichting Ambulance Wens in Groot Nissewaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant