Foto: Maarten Kruik
Foto: Maarten Kruik

Herintroductie Eilandencup

Actueel 206 keer gelezen

Afgelopen zaterdag heeft er in de mooie wateren van de Bernisse een ware strijd plaats gevonden tussen een vijftal waterscouting groepen uit de regio; De Eilandencup!

Deze Eilandencup is voor het laatst gehouden in 2012 en leek daarna te verdwijnen. Gelukkig hebben drie groepen er zich dit jaar hard voor gemaakt en er weer nieuw leven in geblazen.

25 km zonder motor
De Eilandencup is een wedstrijd voor de (zeil)boten van Scouting. Over een route van 25 km mag de vijf- tot zevenkoppige bemanning hun vaartuig op alle mogelijke manieren voort bewegen, zolang er maar geen motor aan te pas komt. Dit kunnen ze natuurlijk doen door te zeilen of roeien, maar bijvoorbeeld ook door met een lange lijn over de schouder op de kant de boot voort te trekken.

Drie verschillende klassen
Totaal 15 deelnemende boten streden in drie verschillende klassen voor de eerste prijs. Het gaat hier dan om de klasse; Verkenners (11-16 jaar), Wilde Vaart (16-18 jaar) en Loodsen/Leiding (18+)

Verkenners
In de verkenners klasse is de eerste prijs gegaan naar boot 608 van Bas 't Hart (Brielle) welke de tocht in zes en een half uur voltooide. Met een verschil van slechts zes minuten heeft boot 188 van Scouting Tasmania (Nissewaard) de tweede plaats behaald. De derde plaats was voor boot 1035 van Bas 't Hart.

Wilde Vaart
Bij de Wilde Vaart heeft boot 1166 van Scouting Tasmania de eerste prijs gewonnen en in de klasse Loodsen/Leiding is de eerste plaats bemachtigd door boot 282 van Scouting Hellevoetsluis.
De overige groepen, Burgemeester van Haren (Schiedam) en Scouting Bernisse (Nissewaard) vielen helaas buiten de prijzen

Een succesvolle herintroductie van de Eilandencup die aankomend jaar zeker opgevolgd zal worden door de Eilandencup 2016!

Wil je ook eens een kijkje komen nemen bij (water)Scouting, zoek dan viawww.scouting.nl een groep bij jou in de buurt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant